Jak funguje RFID? Peněženka, která ochrání vaše karty

Skimming, krádež digitálních dat - pojmy, o kterých jste možná v posledních letech často slyšeli. O co vlastně jde? Jako skimming je označováno nelegální jednání, při kterém pachatel zkopíruje a využije údaje z magnetického proužku karty, aniž by o tom majitel karty věděl.

 

Skoro všechny karty obsahují RFID čip (Radio Frequency Identification - identifikace na rádiové frekvenci), díky němuž můžete uskutečnit bezkontaktní platbu. Jenže právě kvůli tomuto čipu, který obsahuje veškeré přístupové informace k vašemu účtu, můžete snadno o své peníze přijít.

Nejen u nás, ale po celém světě se denně vyskytují stovky a tisíce případů, kdy je držitel karty okraden o své peníze pomocí mobilní čtečky karet na místě, kde by to nikdo nečekal – v autobuse, v metru, tramvaji, zkrátka všude tam, kde se k vám tento novodobý elektronický zloděj může nepozorovaně přiblížit a pomocí skimovacího zařízení přečíst data z vaší karty.

I když zcizené částky nejsou mnohdy velké, protože při větších platbách musíte zadat PIN kód, i ztráta několika stovek či tisíců jistě každého zamrzí. 

Jak se tedy účinně bránit proti zcizení dat z karty?

Pokud při sobě nosíte platební kartu a chcete být proti takovému útoku chráněni, pořiďte si peněženku s funkcí RFID. Peněženky vybavené touto technologií mají v sobě zabudovanou ultra tenkou fólii o tloušťce 100 mikrometrů, která slouží k odstínění elektromagnetických vln a zabrání tak možnému nežádoucímu zkopírování dat z vaší karty. V našem sortimentu najdete dámské kožené peněženky s funkcí RFID i pánské modely.

Jen pro představu – například alobalová fólie má tloušťku dvanáctkrát větší a kancelářský papír má rovný stonásobek! Tato ochranná fólie je integrovaná do vnitřní stěny peněženky a je tudíž neviditelná. O její přítomnosti v daném modelu peněženky napovídá pouze logo s nápisem RFID. Nejčastěji používané jsou patentované folie z materiálu jménem Cryptalloy, který byl speciálně vyvinutý pro zabránění čtení dat uložených na čipech, které jsou používané v platebních kartách či jiných čipových kartách obsahujících citlivá data jako jsou například osobní, cestovní, jízdní doklady či přístupové karty do objektů. Materiál Cryptalloy je schopen zabránit čtení dat z karet takřka na všech používaných rádiových frekvencích.

Kromě toho, že v našem eshopu naleznete mnoho modelů peněženek vybavených touto technologií, k dispozici jsou rovněž i byznys tašky či tašky na notebook s RFID. Jestli chcete, aby vaše data byla v bezpečí během cesty do práce či na služební cestě, zvolte koženou tašku či koženou aktovku s RFID přihrádkou.

Na závěr pár tipů, jak se chránit proti nežádoucímu kopírování dat z vaší karty:

  • Ujistěte se, že vaše peněženka či taška jsou vybavené RFID funkcí. Pokud najdete logo RFID, je vaše karta zcela v bezpečí.
  • Chraňte svůj PIN – nikde jej nepište přímo na kartu nebo do peněženky
  • Snižte váš denní limit pro platby na minimum, zabráníte tak větším škodám
Doprava zdarma

Doprava zdarma

Při objednávce nad 1 000 Kč platíme dopravu za vás.

Pečlivé zabalení

Pečlivé zabalení

Každý balíček zabalen a expedován s největší pečlivostí.

Vysoká kvalita

Vysoká kvalita

Žádné napodobeniny nebo fejky. Za vysokou kvalitu našeho zboží ručíme.

Výměna a vrácení

Výměna a vrácení

Měli jste jinou představu? Nevadí. Do 14 dnů můžete zboží vyměnit nebo vrátit.

Můžeme vám pomoci něco najít?